Останати спортови

Ферстапен ќе си замине ако Хорнер остане тим-менаџер?

Ферстапен ќе си замине ако Хорнер остане тим-менаџер?

Причина е однесувањето на тимскиот менаџер Кристијан Хорнер, кој беше обвинет за неетичко однесување кон женски член на тимот.

Внатрешната истрага на Ред Бул не најде доволно докази за Хорнер да добие отказ, но со таквиот развој на настаните не само што не се намали тензијата, туку истата енормно порасна.

Во целата дискусија се вклучи таткото на Макс, Јос Ферстапен, кој обелодени дека неговиот син би можел да си замине од Ред Бул ако Хорнер остане на чело на овој тим и во наредната година.

To top