Останати спортови заработени од Мастерс турнирите

АТП на тенисерите ќе им подели 12,2 милиони долари

Парите ќе бидат распределени меѓу сите учесници на Мастерс турнирите, во зависност од нивните резултати.

АТП на тенисерите ќе им подели 12,2 милиони долари

Асоцијацијата на професионални тенисери (АТП), извести за тоа како напредува имплементацијата на стратегијата за споделување профит помеѓу турнирите и играчите.

Годинава организацијата ќе подели бонуси од 12,2 милиони долари меѓу играчите. Ова е половина од профитот од деветте Мастерси во 2022 година.

Парите ќе бидат распределени меѓу сите учесници на Мастерс турнирите, во зависност од нивните резултати.

Така, вкупниот бонус на АТП ќе се зголеми на 33,5 милиони.

To top