Кошарка

Проблеми за Бостон – Порзингис поради повреда неизвесен пред остатокот од финалето

Проблеми за Бостон – Порзингис поради повреда неизвесен пред остатокот од финалето

Кристапс Порзингис е крајно неизвесен за остатокот од финалните натпревари против Далас, откако има, како што рече тимот „ретка повреда“ на левата нога.

Селтикси објавија вечерва дека Порзингис има скинат медијален регинакулум, што е дислокација на задната тетива на ногата.

Порзингис претходно пропушти 10 натпервари по ред поради истегнување на десната потколеница.

To top