Кошарка

Никола Јокиќ добива договор вреден 419 милиони долари

Никола Јокиќ добива договор вреден 419 милиони долари

Најавите се дека новиот договор на Јокиќ би можел да изнесува неверојатни 418 милиони долари.

Медиумите во САД најавуваат дека најсилната кошаркарска лига во светот планира да ги зголеми дозволените буџети за плати во клубовите и Јокиќ би требало да стави потпис на договор за соработка до сезоната 2032/2033.

Јокиќ во 2028/2029 според тој договор во би требало да добие 72 милиони долари, една сезона потоа 78 милиони долари, во сезоната 2030/31 83 милиони, па 89 милиони долари и најмногу во сезоната 2032/2033 95 милиони долари.

To top