Кошарка

Леброн Џејмс бара нов договор од 100 милиони долари

Леброн Џејмс бара нов договор од 100 милиони долари

Леброн Џејмс цели да добие нов, долгогодишен богат договор, откриваат американските медиуми.

Џејмс има опција да го продолжи договорот со Лос Анџелес Лејкерс на уште една година за нешто повеќе од 51 милион долари, но тоа не е неговиот план.

Тој ќе започне преговори за нова соработка со која цели да добие над 100 милиони долари за следните две или три сезони.

Останува непознат ставот на ЛА Лејкерс дали сака да го задржи Леброн Џејмс во своите редовите и му плаќа на кошаркарот до 42 годишна возраст.

To top