Кошарка

Јованчев го објави поширокиот список на кошаркари за репрезентацијата до 16 години

Јованчев го објави поширокиот список на кошаркари за репрезентацијата до 16 години

Селекторот на кадетската кошаркарска машка селекција, Александар Јованчев го објави поширокиот список на повикани кошаркари за настап на Европското првенство од Дивизијата „Б“ кое ќе се одржи од 8. до 17. август во Скопје.

Истиот брои 27 кошаркари кои доаѓаат од редовите на МКК Куманово, Спортисимо, Охрид, Вибас, Работнички, Водно Санс, Вардар, Феникс 2010, Чаир 2030 и Пелистер, а дел се и двајца интернационалци кои настапуваат во Босна и Херцевовина, односно САД.

1.Кирил Петковски-МКК Куманово
2.Горјан Јакимовски-МКК Куманово
3.Андреј Митков-Спортисимо
4.Мартин Мудинов-Охрид
5.Дамјан Илиевски-Вибас
6.Алексеј Нешовиќ-Работнички
7.Дино Беговски-Работнички
8.Александар Сотир-Работнички
9.Жарко Терзиевски-Вардар
10.Григориј Ѓорѓевиќ-Вардар
11.Дамјан Данев-Вардар
12.Дамјан Стојановски-Вардар
13.Филип Алексовски-Вардар
14.Иван Мијалов-Вардар
15.Павел Ѓиновски-Вардар
16.Љубен Ефтимовски-Игокеа – БиХ
17.Ѓорѓи Цветковски-Феникс 2010
18.Дамјан Стојановски-Феникс 2010
19.Филип Сребров-Водно Санс
20.Матеј Костов-Водно Санс
21.Христијан Миленковиќ-Водно Санс
22.Лука Пјевац-Водно Санс
23.Никола Костов-Водно Санс
24.Алмир Ештрефи-Чаир 2030
25. Матео Матевски – САД
26. Предраг Тасевски – Пелистер
27. Лео Созовски – Пелистер

Првиот собир на оваа национална селекција е закажан за 3. јули во салата на СРЦ „Кале“.

To top