Кошарка

Доминтас Сабонис ги напушти подготовките на литванската репрезентација

Доминтас Сабонис ги напушти подготовките на литванската репрезентација

Најдобриот литвански кошаркар Домантас Сабонис го напушти тимот, објави селекторот Казис Масквитис.

Масквитис истакна дека кошаркарот ќе отсуствува неколку дена поради лични проблеми.

„Сабонис тренираше добро, во добра форма е, ама едноставно, нема да биде со нас неколку дена“, објасни Масквитис.

 

To top