Фудбал

Симоне Инзаги ја освои наградата за тренер на годината

Симоне Инзаги ја освои наградата  за тренер на годината

Тренерот на Интер Симоне Инзаги ја доби наградата „Енцо Беарцот“ за најдобар италијански тренер на годината.

На церемонијата младиот тренер ги подели заслугите со своите соработници и играчите.

„Благодарен сум за оваа престижна награда, која го носи името на еден толку голем тренер и човек.Ова признание немаше да биде возможно без исклучителната поддршка од сите оние кои работеа со мене низ годините. Оваа награда им ја посветувам ним и на моето семејство“, рече Инзаги.

Наградата „Беарцот“ е востановена во 2011 година и се доделува секоја година на најдобрите италијански тренери.

To top