Фудбал еуро 2024

Рубин соопшти каква казна му спрема на Даку за недоличното однесување на ЕП

Додека се чека казната од Дисциплинската комисија на УЕФА, албанскиот фудбалер Мирланд Даку е казнет од страна на својот клуб – Рубин Казан за недоличното однесување на мечот со Хрватска на ЕП.

Рубин соопшти каква казна му спрема на Даку за недоличното однесување на ЕП

Додека се чека казната од Дисциплинската комисија на УЕФА, албанскиот фудбалер Мирланд Даку е казнет од страна на својот клуб – Рубин Казан за недоличното однесување на мечот со Хрватска на ЕП.

Со мегафон ги навредуваше Македонците и Србите, а потоа се извини до сите кои се почувствуваа навредени. Сепак, УЕФА покрена постапка, а и неговиот клуб реши да го казни.

Нашиот клуб е свесен за одговорноста за тоа што се случи. ФК Рубин претставува мултинационален тим и секогаш се придржува до принципите на почитување и еднаквост, категорично осудувајќи ја секоја форма на дискриминација и навреди на национална, верска или расна основа. По неговото враќање во клубот, против фудбалерот ќе бидат применети дисциплински и финансиски санкции“ – се вели во соопштението на рускиот тим.

To top