Фудбал

Роналд Куман ќе остане селектор на Холандија и по завршување на ЕП

Роналд Куман ќе остане селектор на Холандија и по завршување на ЕП

Селекторот на холандската фудбалска репрезентација, Роналд Куман се наоѓа пред продолжување на договорот со Холандската фудбалска федерација.

„Веројатно ќе продолжам да бидам селектор. Мислам дека не можат повеќе да се ослободат од мене“, рече Куман, напоменувајќи дека планира да ја води Холандија и на Светското првенство во 2026 година.

To top