Фудбал има само 9 победи

Гатузо пред отказ

Раководството на Марсеј е незадоволно од настапот на тимот оваа сезона.

Гатузо пред отказ

Раководството на Марсеј е незадоволно од настапот на тимот оваа сезона.

Новинарот Николо Шира сериозно ја разгледува можноста да го отпушти Џенаро Гатузо, под чие водство тимот освои само 9 победи во 24 натпревари во сите натпреварувања.

Марсеј е деветти во поредокот на францускиот шампионат 2023/24 со 30 бодови од 22 натпревари.

Гатузо е на чело на Марсеј од септември 2023 година, неговиот договор со клубот е со важност до крајот на јуни 2024 година.

To top