Фудбал

Фудбалер и бивш репрезентативец се бара со меѓународна потерница

Фудбалер и бивш репрезентативец се бара со меѓународна потерница

Фудбалерот на Спартак Москва и поранешен холандски репрезентативец, Квинси Промес се бара со меѓународна потерница поради шверц на кокаин.

Судот во Холандија му изрече казна затвор од шест години за учество во шверц на кокаин, а има и плус година ипол поради напад со нож на негов роднина на семејна веселба.

Денес е потврдено дека се бара со меѓународна потерница.

„Осудениот фудбалер е ставен на меѓународна потерница. Обвинителството се обиде да го приведе во Холандија и презеде мерки за ткво нешто, но нема негова екстрадиција“, потврди Ваитмена, портпаролот на обвинителството во Амдтердам, сепак додаде дека есктрадицијата не зависи само од Холандија туку и од земјата каде што престојува.

To top