Фудбал

Фабио Гросо доби отказ од Лион

Фабио Гросо доби отказ од Лион

Францускиот фудбалски клуб Лион објави дека му врачи отказ на италијанскиот стручњак, Фабио Гросо.

„Имајќи ги предвид актуелните резултати и по длабинска анализа на ситуацијата во стручниот тим, Олимпик Лион одлучи да спроведе постапка за раскинување на договорот на Фабио Гросо и неговите заменици. Олимпик Лион сака да им се заблагодари на Фабио Гросо и неговите заменици за нивната посветеност и професионализам откако го презедоа раководството на стручниот тим“, се вели во соопштението на клубот.

Гросо го презеде францускиот клуб на 16 септември оваа година.

To top