Фудбал

Дани Олмо после ЕП ќе реши каде ќе игра наредната сезона

Дани Олмо после ЕП ќе реши каде ќе игра наредната сезона

Неговата клазула на Дани Олмо која ја има во договорот со Лајпциг изнесува 60 милиони евра, но таа истекува во понеделник и потоа германскиот тим може да одреди цена за која сака да го продаде.

Ситуацијата ја следи и хрватскиот Динамо Загреб кој ќе добие процент од трансферот на Олмо. Динамо го продаде Олмо на Лајпциг за 29 милиони евра, меѓутоа договори и 20% од сумата од идниот трансфер.

Ова значи дека ако Олмо се продаде за 60 милиони евра, Динамо ќе заработи 12 милиони евра. Во претходниот период Олмо се поврзуваше со Барселона.

To top