Познати „Hurricane“ (Ураган)

Сања, Ксенија и Ивана доживотно мора да молчат за проблемите: Ако проговорат ќе платат казни повисоки од 100.000 евра

„Секако дека имаше несогласувања на сите страни, најмногу меѓу нив“.

Сања, Ксенија и Ивана доживотно мора да молчат за проблемите: Ако проговорат ќе платат казни повисоки од 100.000 евра

Година ипол откако Сања Вучиќ, Ксенија Кнежевиќ и Ивана Николиќ ја напуштија групата „Hurricane“ (Ураган), основачот на ова трио Зоран Милинковиќ за прв пат открива зошто групата престанала да постои во основниот состав.

На почетокот на интервјуто за Скандал, тој се присети како сето тоа започнало.

-Групата е основана во 2017 година. Идејата беше да се пее на англиски за американскиот пазар, но со мешавина на звук од Балканот. Имавме дури и некои врски во Америка од поранешниот менаџер на Spice Girls до некои помалку познати имиња во Лос Анџелес каде што подоцна снимивме неколку песни во студиото Universal. Подоцна сфатив дека за да успееш на тој пазар сепак треба да си на лице место и да имаш голема пропагандна машина. Резултатот – враќање на балканскиот пазар. Морам да признаам дека во тие две години групата стекна големо искуство и референци кои подоцна помогнаа во нивните кариери. Кога ќе ги погледнеме платформите, 30% се странци од целиот свет кои ја следат работата на групата.

Дали ги почитуваа договорите?

– Да, почитуваа. Но, имаше и казни, но и бонуси, па се поклопи. Клаузулата која беше најважна беше зачувување на тајноста во деловното работење на групата, односите во групата, сето тоа беше деловна тајна која мора да ја чуваат буквално до крајот на животот или ќе се соочат со парична казна од над 100.000 евра.

Какви несогласувања имаше меѓу нив, што не знаеме?

-Секако дека имаше несогласувања на сите страни, најмногу меѓу нив. Најмногу поради љубомора на пример зошто го носеше ова, мене ми требаше, зошто едната касни, а другите чекаат, а потоа Сања пее повеќе од другите, на едната и ја нема шминката и ја прашува другата, едната сака да се слика со фановите, другите не сакаат и тоа е нешто што е доста вообичаено. Истата љубомора што постои меѓу близнаци, а не во група…

Најнови вести од Познати

To top