Промо

Visa назначува нови лидери за регионот CISSEE

Visa назначува нови лидери за регионот CISSEE

Глобалниот лидер во дигитални плаќања Visa ја назначи Кристина Дорос за виш потпретседател и менаџер на групата за Visa во регионот CISSEE. Кристина ќе ги води операциите и стратегијата на Visa во 17 земји низ Јужна и Источна Европа, Централна Азија, Кавказ, Украина и Молдавија. Со повеќе од 20 години искуство во водечки финансиски институции, Кристина се приклучи на Visa во 2016 година и има долгогодишно искуство во управувањето надгледувајќи ги производите на Visa CISSEE и ги предводи Кавказ и Централна Азија.

„Среќни сме што можеме да објавиме дека Кристина Дорос е нов шеф на регионот CISSEE на Visa. Со повеќе од две децении искуство во финансиската индустрија, вклучително и деветгодишен мандат во Visa, искусното раководство на Кристина ќе помогне да се забрза иновативноста во плаќањата. Заедно со нашите извонредни локални тимови, Кристина ќе биде вистинскиот човек кој ќе го овозможува растот на пазарот и унапредувањето на стратешките партнерства во јавниот и приватниот сектор во време на огромен напредок и можности“, рече Ендрју Тор, претседател на Централна и Источна Европа, Блискиот Исток и Африка, Visa.

Visa ја претстави и Ана Драшковиќ која ѝ се придружува на компанијата како потпретседател, државен менаџер за Југоисточна Европа од Европската банка за обнова и развој (ЕБРД), каде што неодамна го надгледуваше деловниот развој на банката над 70+ земји. Исто така, имаше лидерски улоги во КПМГ и екосистемите за старт-ап, каде што помогна да се обликува трансформацијата на индустријата и да се поттикнат иновациите и претприемништвото.

„Среќни сме што имаме лидер како Ана што ги води операциите во Југоисточна Европа. Таа има големо искуство во различни сектори и региони и помогна во трансформацијата на индустријата и го поддржа претприемништвото. Под водство на Ана, можеме дополнително да го прошириме прифаќањето на беспрекорни, безбедни дигитални плаќања во ЈИЕ и да ја поддржиме локалната економија во нејзината дигитална трансформација“, рече Кристина Дорос, СВП, менаџер на групацијата за Visa CISSEE.

„За мене е привилегија да го преземам раководството на операциите на Visa во Југоисточна Европа и да ја зајакнам нашата позиција и функција како сигурен двигател на трговијата во овој регион. Нестрплив сум да соработувам со тимот на Visa, партнерите и нашите клиенти во ЈИЕ. Затоа забрзајте го прифаќањето на дигиталните плаќања и исто така работете на некои од новите и ветувачки области каде што луѓето сакаат непречен, брз и безбеден трансфер на пари“, рече Драшковиќ.

To top