Технологија со близу 800 видеа

MrBeast го собори рекордот на ЈуТјуб, официјално има најмногу претплатници

MrBeast, вистинското име му е Џими Доналдсон, веќе беше најследен поединец, а 26-годишникот сега влезе во историјата на платформата со навидум недостижни 269 милиони претплатници.

MrBeast го собори рекордот на ЈуТјуб, официјално има најмногу претплатници

Најплатениот јутјубер во светот, MrBeast, во долготрајната битка за најголем број претплатници ја симна T-Series од листата на најгледани канали на ЈуТјуб, достигнувајќи бројка од 269 милиони претплатници.

Индиската музичка куќа T-Series, која објавува трејлери и музички видеа, го држеше рекордот за најпретплатен канал на ЈуТјуб во последните пет години, пред да биде соборен во неделата.

MrBeast, вистинското име му е Џими Доналдсон, веќе беше најследен поединец, а 26-годишникот сега влезе во историјата на платформата со навидум недостижни 269 милиони претплатници.

Преку скоро 800 видеа, MrBeast стекна слава со акробации – вклучително и подарување приватни острови, и воспоставување на реална верзија на хитот на Нетфликс „Squid Game“.

MrBeast стана најследен поединец и канал на ЈуТјуб што значи дека тој уште повеќе го проширил своето влијание и заработка. Во 2022 година, Форбс ја процени неговата нето вредност на околу 500 милиони долари и го рангираше на прво место на својата листа на 50 најдобри креатори во 2023 година.

To top