Храна и Пијалаци според Taste Atlas

Објавена листата, ова се најлошо оценетите македонски јадења

Објавена листата, ова се најлошо оценетите македонски јадења

Популарниот портал за гастрономија, Taste Atlas, објави листа на најлошо рангирани македонски јадења, врз основа на оценките на корисниците на оваа страница.

Најлоша оценка има кукурек, односно оценето е како најлошо јадење. Најдобра оценка од 10-те најлоши јадења доби симит погачата.

Ова е целата листа:

1. Кукурек
2. Чомлек
3. Компир манџа
4. Качамак
5. Ширден
6. Слатко од диви смокви
7. Милиброд
8. Ѓомлезе
9. Полнети пиперки
10. Симит погача

Деталното објаснување за секое јадење може да го погледнете ТУКА.

To top