Храна и Пијалаци Остава впечаток на богат вкус

Руската салата е „кралица“ на празничната трпеза, но кинеската брзо ќе стане нов фаворит – еве како да ја подготвите

Кремаста е, освежителна и совршено оди со печено месо, сарма или кој било празничен ручек. Кога се служи, обично е првата што исчезнува од трпезата, бидејќи комбинира едноставни состојки кои даваат исклучително богат вкус.

Руската салата е „кралица“ на празничната трпеза, но кинеската брзо ќе стане нов фаворит – еве како да ја подготвите

Руската салата отсекогаш била кралица на трпезата за нашите куќни слави, но кинеската салата ќе ве воодушеви.

Додека руската салата е традиционален фаворит на празничната трпеза, кинеската салата е онаа што пријатно ќе ги изненади гостите и брзо ќе стане нов фаворит.

Кремаста е, освежителна и совршено оди со печено месо, сарма или кој било празничен ручек. Кога се служи, обично е првата што исчезнува од трпезата, бидејќи комбинира едноставни состојки кои даваат исклучително богат вкус.

Оваа салата е одличен избор за секој што сака лесни прилози кои брзо се подготвуваат и оставаат впечаток дека е вложен многу труд во неа.

Состојки:

-200 грама ориз

-200 грама шунка

-3 чаши вода

– 180 грама павлака

-100 грама мајонез

-1 лажичка сол

-4 кисели краставички

-4 варени јајца

Подготовка:

Оризот се вари во солена вода и се остава добро да се олади. Варените јајца се сечат на мали парчиња, исто како шунката и краставиците. Павлаката и мајонезот се мешаат во сад, потоа се додаваат јајцата, шунката и краставиците. Потоа се меша изладениот ориз и сè се соединува. Оставете ја салатата во фрижидер да се олади пред сервирање.

Овој прилог е одличен избор за празнични маси бидејќи се подготвува брзо и лесно. Остава впечаток на богат вкус. Идеален е за моменти кога сакате да ги изненадите вашите гости со нешто малку поинакво, но подеднакво вкусно.

To top