Потребно:
450 г мелено пилешко месо
1 кромид
1 морков
1 парче путер
1 лажичка мелена пиперка
1 лажичка сушен лук
1 китка свеж магдонос
1 чаша лебни трошки
Сол и мелен црн пипер по вкус
Подготовка: Излупете го кромидот и морковот, а потоа ситно исечкајте ги. Растопете парче путер во тава и пржете го кромидот и морковот додека не омекнат. Оставете ги да се изладат. Ставете го меленото пилешко месо во голем сад.
Додадете го пржениот зеленчук, мелениот пипер, сушен лук, ситно сечкан магдонос и презла. Зачинете по вкус со сол и црн пипер. Добро измешајте ја смесата со раце додека не стане компактна.
Обликувајте ги топчињата, потоа малку сплескајте ги и направете дупка во средината со прст или плута за да личат на крофни. Наредете ги на плех обложен со хартија за печење. Печете во претходно загреана рерна на 200°C околу 25-30 минути, додека убаво не поруменат.