Освежено 19:37:33
Недела, 01 Март 2015
Вести денес: 72

Општини

Легализирани 720 дивоизградени објекти во Делчево

News image

На подрачјето на општина Делчево позитивно се решени 720 барања за легализација на дивоградби, информира Комисија за спроведување на Законот за...

Парична помош од Општина Гевгелија за поплавените подрачја

News image

По иницијатива на градоначалникот Иван Франгов, Советот на општина Гевгелија денеска донесе одлука да се додели парична помош за настраданите од п...

Штетите од поплавите во штипско проценети на над 45 милиони денари

News image

Претседателот на Комисијата за проценки на штети, Лазар Соколов денеска соопшти дека според првичните проценки, штетите од поплавите во штипскиот ре...

Реконструиран манастирскиот комплекс „Св. Преображение“ во Зрзе

News image

Со поддршка на Министерството за култура заврши реконструкцијата на манастирскиот комплекс „ Св. Преображение“ во село Зрзе, прилепско.

Пријавување на штетите од поплавите во Старо Нагоричане

News image

  Жителите кои претрпеа штети од поплавите во  општина Старо Нагоричане од денеска можат да достават барање до општинската комисија форми...

Изградба и обнова на инфраструктурата во Берово

News image

Во општина Берово почна реализацијата на Програмата за изградба, реконструкција и одржување на локалните патишта и улици за 2015 година.

Рекордно нуркање во Охридско езеро

News image

Нуркачкиот центар „Амфора“, утре  со почеток во 11 часот на градското пристаништево Охрид  ќе го започне проектот за нуркање на Охридско...

Новата спортската сала во Вевчани готова во втората половина на март

News image

Новата спортската сала во Вевчани ќе биде пуштена во употреба во втората половина на март, изјави градоначалникот на Општина Вевчани Цветомир Угрино...

Најстарите згради во Штип ќе добијат нови фасади

News image

  Општина Штип ќе ги уредува фасадите на едни од најстарите згради во Штип, кои се познати како седумте кули, а се наоѓаат во непосредна близи...

Скопје

ФОТО: Дечињата од Кисела Вода делеа мартинки

News image

Дечиња од јавните градинки во општина Кисела Вода денеска делеа црвено-бели исплетени мартинки за среќа. Местото Чешма, декорирано во боите на празн...

ФОТО: Акција за чистење на индустриската зона во Визбегово

News image

Во организација на Градот Скопје и јавните претпријатија, а во соработка со Здружението на стопанственици на индустриската зона “Визбегово”, започ...

Доделени вкупно 3.504 решенија за легализација на дивоградби во Кисела Вода

News image

  Продолжува легализацијата на бесправно изградени објекти во општината Кисела Вода. Дененска беа доделени нови 50 решенија за легализација,...

Активните програми и мерки за вработување претставени пред работодавачите во Кисела Вода

News image

  Претставници од Министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување на РМ, Центрите за вработување и Националниот совет з...

ФОТО: Промовиран системот на подземни контејнери во Општина Аеродром

News image

  Градоначалниците на Град Скопје и Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски и директорот на ЈП "Комунална хигиена", Ракип Дочи прису...

Проекти

Ново училиште во Вевчани

News image

Околу 250 ученици во Вевчани учебната година од утре ќе ја почнат во нова, современа училишна зграда, која денеска ја пуштија во употреба министерот...

Скопје чекор поблиску до Рајскиот парк

News image

Идејното решение за рајскиот парк во Аеродром ќе биде избрано до Нова година, а почетокот на изградбата ќе зависи од понатамошната постапка за избор...

Учествувајте на „Појадок на мост“ и донирајте храна

News image

Градот објави јавен повик за учество во манифестацијата „Појадок на мост". Оваа манифестација е предвидена со „Програмата за развој на занаетчиствот...


transmet-300x300