недела, 28. мај 2023. Вести денес: 13
home Твитови

Толовски за настапот на Оџаклиевска на Златна Бубамара

Толовски за настапот на Оџаклиевска на Златна Бубамара

(ФБ статус на Мартин Толовски)

Маја Оџаклиевска за барокот во Скопје: Имам трауми од она што го видов!

Толовски за настапот на Оџаклиевска на Златна Бубамара: Имам трауми од она што го слушнав!

Инаку, Маја Оџаклиевска деновиве престојуваше во Скопје. Причина за нејзината посета беше манифестацијата Златна бубамара на популарноста.

Оџаклиевска во изјава за владините медиуми цели дека во родниот град не била подолг период, но се уште имала трауми од она што го видела пред пет години, „променетиот изглед на Скопје, лажниот барок и изобилството од споменици“.

-Во текот на оваа посета не успеав да видам ништо во Скопје поради обврски. Но, околу моите импресии од ,,баркот’’ и новиот изглед на градот, ќе ви кажам дека се уште носам трауми од она што ми остана во сеќавање пред пет години, вели Оџаклиевска.