згради

Пронајдени се 9 резултати на тема „згради“
Скопје

„За Расадник на можности“: Планот за Расадник е спротивен на ГУП-от, четирикратно е зголемена површината за згради

Со новиот Детален урбанистички план (ДУП) за Расадник на скопската Општина Кисела Вода предвидената површина за домување е 943.771 метри...
Скопје

Од 100-те згради кај Расадник избришани маркички само за три- градоначалникот вели планот ќе овозможи хумано живеење, а ќе донесе 8 илјади нови жители

Од нацртаните 100 згради во населбата Расадник избришани се маркички само за три, а на пет е намалена катноста. Ова се предвидува со Деталниот...