закон за двојазичност

Пронајдени се 9 резултати на тема „закон за двојазичност“
Вести

Македонскиот јазик во втор план: Доколку се обрати граѓанин на државата на јазик различен од македонскиот, веродостојно ќе биде обраќањето на граѓанинот

Од генералниот секретаријат беше лиферувано соопштение од Меѓуресорската работна група за спроведување за употреба на јазиците во...
Вести

Со кршење на Уставот и законите е донесен Законот за двојазичност, истиот предвидува казни за непочитување

Законот за употреба на јазиците, популарно наречен закон за двојазичност, го става албанскиот јазик на ниво на официјален јазик во Република...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ ја поднесе кривичната пријава против Џафери за кршењето на процедурите при носење на законот за двојазичност

ВМРО-ДПМНЕ поднесе кривична пријава против Талат Џафери, претседателот на Собранието на Република Македонија до Основното Јавно Обвинителство...