загадување

Пронајдени се 135 резултати на тема „загадување“
Вести

Доктор Зафировски: Алармантно е аерозагадувањето, честичките предизвикуваат канцер, само во Скопје умираат 1.300 луѓе годишно како последица на нечистиот воздух

Доктор Оливер Зафировски кој во „Магазин“ во Сител телевизија зборуваше за аерозагадувањето посочи дека ПМ честичките од аерозагадувањето...
Вести

Еко-Свест: Фактите се тука, загадувањето и неговите последици по здравјето се тука, мора да реагираме брзо за да се заштитиме

Аерозагадувањето прераснува во проблем кој ветува црна иднина во нашата држава доколку не се спроведат краткорочни и долгорочни мерки...
Скопје

Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ: Шилегов не мрдна со прст за решавање на аерозагадувањето, запрепастувачки фотографии – Скопје се гуши

Скопје се гуши, утро 24 јануари 2021 година. Шилегов ветуваше чист воздух за сите, епилогот низ фотографии покажува дека Скопје се труе,...
Вести

Јаревски: На Шилегов и Богоев малку им е што воздухот е веќе токсичен, па преминаа кон уништување на животната средина во Карпош

Противзаконски се стекнаа со имотна корист и истовремено затрупаа еколошка бомба што секој момент може да експлодира. Одржавме прес...
Скопје

Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ: Вечерва во Скопје не се дише, Шилегов оставка поради неспособност да менаџира со клучниот проблем на градот

На неспобноста на власта на СДСМ, Заев и Шилегов и нема крај. Не само што се неспобни да се справат се корона пандемијата, не се способни...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ: За цели 9 месеци градоначалникот на Општина Аеродром Златко Марин реализирал очајни 18.5% капитални инвестиции, и понатаму без решение за загадениот воздух

За цели 9 месеци градоначалникот на Општина Аеродром Златко Марин реализирал очајни 18.5% капитални инвестиции. Што значи дека во Општина...