задолжување

Пронајдени се 64 резултати на тема „задолжување“
Вести

Арсовски: Македонија драматично се задолжува, а за тоа предупредуваат сите домашни и странски експерти како и ММФ

Република Македонија драматично се задолжува. За тоа не предупредуваме само ние, туку и сите домашни и странски експерти, како и странските...
Вести

Стоилковски: Владата денеска повторно не задолжи за 1,9 милијарди денари- министерот Тевдовски најавува дека задолжувањето ќе продолжи и следната година

Црното цунами за Република Македонија продолжува, денеска повторно не задолжуваат за 1,9 милијарди денари или над 30 милиони евра. Секој...
Економија

Владата денес ќе нѐ задолжи за 58 милиони евра – ММФ прашува зошто задолжување, кога немало потреба за буџетот

Капитални инвестиции нема, а Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за финансии за денеска закажа...