воин на коњ

Пронајдени се 8 резултати на тема „воин на коњ“
Вести

Отстранета таблата: Александар Македонски веќе не е историска фигура која припаѓа на античката Хеленска историја (ФОТО)

Таблата која вчера беше поставена на споменикот „Воин на коњ“, на која пишува дека припаѓа на хеленската историја, не издржа ниту 24...
Вести

Споменикот „Воин на коњ“ бил договорен од СДСМ и ДУИ: Александар Македонски во минатото за СДСМ беше најголем македонски крал

Откако Владата на Република Македонија соопшти дека е постигнат договор за спорот со името со Грција, договор кој според многу е катастрофален...