владо бучковски

Пронајдени се 52 резултати на тема „владо бучковски“
Вести

Во Софија се формира мрежа на бугарско-македонски клубови: Меѓу претставниците од Македонија се Љубчо Георгиевски и Владо Бучковски

Прва дигитална телеконференција на македонски и бугарски интелектуалци, општествени работници, новинари и претприемачи ќе се одржи...
Вести

Бучковски: Ако го прифатиме новиот предлог на Бугарија за работните групи ќе покажеме дека имаме направено сериозни подготовки

Убеден сум дека на средби на работните групи меѓу Македонија и Бугарија на кои теми би биле инфраструктурата, економијата, културата,...
Вести

„Бучковски само што призна дека Заев е најслаба карика и бранејќи го лидерот „без кој не се може“ го потврди неуспехот кој оваа Влада го има на меѓународен план“

Бучковски зборува за неизвесност, додека Владата е сигурна дека само што не сме добиле датум за преговори. Бучковски со истиот наратив...
Вести

„Единствени кои ги поткопуваат државните и национални интереси се Заев и Бучковски кои ја прифаќаат бугарската декларација за бришење на македонскиот идентитет, јазик и историја“

Откажување од македонскиот народ, идентитет, јазик и историја не се државни позиции, туку антидржавни. Единствени кои во моментов нешто...
Вести

Арсовски: Заев спроведува демакедонизација преку Георгиевски и Бучковски, ги укинува катедрите по македонски јазик и македонска книжевност

Пробните балони на Љубчо Георгиевски и Владо Бучковски, се тоа кое што Зоран Заев всушност го договара со соседна Бугарија. Заев планира...