вевчански карневал

Пронајдени се 19 резултати на тема „вевчански карневал“
Општини

Хуморот и сатирата преовладуваат низ вевчанските улици: И Мицкоски го следеше дефилето на Вевчански карневал

Талибанци во акција, инвестиции во струјата, зелена енергија, вакцинални пунктови, пратеникот Кастриот Реџепи, директорот на Центарот...
Вести

Пандов: Власта врши терор врз македонскиот народ преку судскиот систем, класичен пример се казните за Вевчанскиот карневал

„Ова е терор, ова е фашизам, мислам ние да сме на окупирана територија сега, мислам дека таа окупаторска власт по со исаф ќе се однесува...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Власта на Заев ги надмина сите окупаторски власти, со ќотек и полиција ги растера учесниците во Вевчанскиот карневал кои ја исмејуваа владата и нејзините политики

Власта на Заев ги надмина сите окупаторски и поробувачки власти кои Македонија ги имала. Со ќотек брутално го спречи Вевчанскиот карневал,...
Вести

Силјановска: Чуле ли некои актуелни политички милитантни ликови за Вевчанската република, или, само своите партиски содружници ги разбираат кога прават карневали?

Оваа власт скокна како вол во купус. Не научила дека вевчанскиот гениј е вечен, вевчанскиот дух – непобедив, а вевчанскиот хумор –...