велики петок

Пронајдени се 25 резултати на тема „велики петок“
Живот и стил

Ова никако не смеете да го правите на Велики петок – се верува дека така дополнително „се истура сол на раните на Исус“

Велики петок е денот кога повеќето православни верници постат, без оглед дали ги почитувале правилата на велигденскиот пост или не. Многумина...
Вести

Мицкоски од Прилеп: Во овие тешки времиња за Македонија и граѓаните посакувам што побрзо да се избави земјата од овие црнила, делби и назадување

Денес е Велики Петок, тежок ден и голем празник за православните верници. Го посетив црковниот храм Св. Благовештение во Прилеп. Во овие...