велигденски пост

Пронајдени се 11 резултати на тема „велигденски пост“
Вести

ОВА Е ГЛУВА НЕДЕЛА – никако не смеете ова да го правите во петтата недела од велигденскиот пост, особено една грешка ја прават сите!

Петтата недела од Велигденскиот пост, која во календарот се нарекува Глува недела, името го добила по тоа што во голема мера е поминат...
Живот и стил

Поуки и препораки во текот на постот: Не завидувај- радувај се, не осудувај- проштевај, не прави неправда- помагај

Постењето не е само воздржување од мрсна храна или нејадење, оти и ѓаволот воопшто не јаде, ама јаде души човечки и е полн со злоба, па...