трговија со луѓе

Пронајдени се 26 резултати на тема „трговија со луѓе“
Вести

Стејт департмент: Владата на Бугарија не ги исполнува целосно минималните стандарди за елиминирање на трговијата со луѓе

САД ја ставаат Бугарија под надзор затоа што не ја сфаќаат сериозно трговијата со луѓе, се вели во годишниот извештај на американскиот...
Хроника

Девојка со ментална неспособност била сексуално експлоатирана, поднесена кривична пријава против 5 лица – меѓу нив и мајката и сестрата на жртвата

Денеска (02.06.2022) Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал, Сектор за криминалистички истраги – Националната единица...
Вести

Од лидер во регионот до држава која не исполнува минимум критериуми – Нов поразителен извештај за Македонија на Стејт департментот за трговија со луѓе

„Владата на Северна Македонија не ги исполнува целосно минималните стандарди за елиминирање на трговијата со луѓе, но прави значителни...