Трендафил Ивановски

Пронајдени се 6 резултати на тема „Трендафил Ивановски“
Вести

Пензионираниот судија Трендафил Ивановски вели дека треба да се прави разлика помеѓу пензионирање и прекин на функцијата

Во конкретниов случај, судијата-поротник не оди во пензија, туку само му прекинува функцијата поради тоа што наполнил 60 години. Второ,...
Вести

Ивановски: Состојбата е загрижувачка, политичкиот и судскиот систем кои требаше да се борат за правна држава, доведоа до рушење на владеењето на правото

Поранешниот уставен судија, Трендафил Ивановски, во вечерашното гостување на „Топ Тема“ ја коментираше денешната одлука на Апелациониот...