трајко славески

Пронајдени се 94 резултати на тема „трајко славески“
Вести

Славески: Инфлацијата не е увезена, владата не успева да се справи со кризата, цените на храната и понатаму растат, а стандардот на граѓаните не е заштитен

Не треба да се тврди од страна на владата дека ова е најтешката и најдлабоката криза со која што се соочила Република Македонија последните...
Економија

Славески: Каматата за новото задолжување не е еден процент како што се пренесуваше во јавноста, но добро е што од ММФ ќе има надзор на трошењето и реализацијата на долгот

Овој аранжман за кој сега се разговара со ММФ е еден тактички потег на министерството за финансии, односно владата за да се отвори патот...
Економија

Славески: Ковачевски додека се фали со минималната плата, се противи на зголемување на останатите плати, наставниците штрајкуваат за достоинство

Кога одите со гол популизам на расфрлање пари и заради избори тоа е како со свој камен по своја глава и сега мора да ги трпите последиците....
Вести

Славески: Владата задоцни со мерките, требаше да донесат таргетирани мерки кои ќе одговорат на тековната состојба и предизвици

Ние во последните 20 години сме поминале низ многу кризи, вклучително и воениот конфликт од 2001 година, финансиската и економска криза...
Вести

Славески: Моделот за намалување на акцизите на нафтените деривати кој го предлага Владата не нуди предвидливост и значително намалување на цената

Moделот за намалување на акцизите кои што ги предлага Владата не гарантираат значајно намалување на цените на нафтените деривати, вели...
Вести

Славески: Веднаш да се прифатат мерките на ВМРО-ДПМНЕ, Ковачевски предложи комплициран модел којшто не гарантира намалување на цената на горивата

Стапката на инфлација во Македонија во февруари на годишно ниво достигна околу 8%. Уште повеќе загрижува фактот што само за 28 дена во...
Вести

Славески: Платите ја губат трката со цените во Македонија, а инфлацијата веќе е повисока од таа во еврозоната што е критично за монетарната политика

Нашата инфлација од 1997 се досега била во рамките на таа од еврозоната. Но, првите знаци дека постојат нарушувања се веќе присутни. Последниот...
Вести

Славески: Кога власта се расфрла со пари на сите страни, најмалку што треба е да се штеди на пензионерите, мора да се заштити нивната куповна моќ

Кога имаме расфрлање со пари на сите страни, најмалку треба да штедиме на пензионерите. Од владата нема јасен предлог за пензиите, тие...
Вести

Славески: Пет години од оваа власт не гледаме никакви резултати, наместо да произведуваме храна, тие бараат инвеститори за производство на марихуана

Пет години од оваа власт не гледаме никакви резултати, наместо да произведуваме храна, ние бараме инвеститори за производство на марихуана,...
Вести

Славески: Мерката за замрзнување на производите е задоцнета, доколку се сакаше потребно беше брза реакција, а не навестување

Во вечерашното гостување на Телевизија 24 во дебатната емисија ,,Отворено,, членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Трајко Славески во однос на замрзнувањето...
Вести

Славески: Ако продолжи празнењето на буџетот за купување на скапа електрична енергија заради немање домашно производство долгот на државата ќе расте

Доколку се продолжи со ваквото празнење на буџетот заради набавка на скапа електрична енергија, заради нула домашно производство долгот...
Вести

Славески: Никој нема контрола на државниот буџет, а неодговорноста на власта во енергетиката ќе доведе до поголема сиромаштија

Никој нема контрола врз државниот буџет, а со цела консталација на работите со нереално довезување јаглен, мазут, ситуацијата со празнење...
Вести

Славески: Заев требаше да стои на зборот и да ја поднесеше оставката, мнозинството од иницијативата ќе се потврди во четврток

Заев уште наредниот ден по објавување на оставката, да стоеше на зборот и да ја поднесеше ќе ги поштедеше граѓаните од сите овие драми....