техничка влада

Пронајдени се 15 резултати на тема „техничка влада“
Вести

Трипуновски: Влегуваме во институциите и ќе работиме на постигнување на стандарди за да обезбедиме фер и демократски избори

Нема поголема одговорност од таа да се служи на граѓаните и да се работи за Република Македонија, особено во време кога државата стагнира, ...
Вести

Во техничката влада секој акт и документ мора да биде потпишан од министерот и заменикот, во спротивно не важи

Сто дена пред пред одржувањето на избори за пратеници, а по претходна оставка на премиерот, Собранието бира нова влада, преодна, предводена...