светска банка

Пронајдени се 60 резултати на тема „светска банка“
Економија

Јовановиќ: Светска банка проектира дека Македонија најлошо се справува со кризата и стапката на сиромаштија ќе се зголеми, 50.000 нови сиромашни граѓани само за една година

Бранислав Јовановиќ, економски аналитичар во вечерашното вклучување во емисијата Топ тема на Ваша Страна на телевизија Телма вели...
Вести

Светска банка Извештај: Недостигот на трговска диверзификација и концентрацијата на извозот ја ограничуваат улогата на трговијата во економијата на Македонија

Недостигот на трговска диверзификација и концентрацијата на извозот ја ограничуваат улогата на трговијата во економијата на Северна...
Економија

Средба на гувернерката Ангеловска-Бежоска со тимот на Светската банка: Народната банка е столб за одржување на финансиската стабилност

Низ годините Народната банка беше столб за зачувување на финансиската стабилност, којашто е суштествена за економскиот раст. И во тековните...
Економија

Ангеловска Бежоска ‒ Бјерде: Светската банка и натаму ќе ја поддржува Народната банка за јакнење на финансиската стабилност

Светската банка и натаму ќе ја поддржува Народната банка за јакнење на финансиската стабилност, беше посочено на работна средба на...
Вести

„Парите обезбедени од Светска банка за општините стојат и никој не ги користи, затоа што на СДСМ и ДУИ им пречи што најголемиот дел ги раководат кадри на ВМРО-ДПМНЕ“

Факт е дека парите обезбедени од Светска банка стојат и не ги користи никој, затоа што на СДСМ и ДУИ им пречи тоа што најголем дел од општините...