свети василиј острошки

Пронајдени се 9 резултати на тема „свети василиј острошки“
Познати

Пред 15 години победи на Евровизија, а овој светец кој прави чуда и помогна во тоа – од тој ден Марија Шерифовиќ ја слави оваа слава (ФОТО)

Денес Марија Шерифовиќ има посебна причина за славење, бидејќи во 2007 година во Хелсинки победи на Евровизија со песната „Молитва“...
Живот и стил

ЖИВОТОТ ЌЕ ВИ СЕ ПРОМЕНИ ДОКОЛКУ СЕ ПОМОЛИТЕ НА СВЕТЕЦОТ: Денеска е Василиј Острошки, доколку имате болен во домот направете го ова!

Православната црква и верниците денес го прославуваат Свети Василиј Острошки, големиот чудотворец чии чудотворни дела се познати насекаде. Уште...
Живот и стил

ЧУДА СЕ СЛУЧУВААТ НА ДЕНОТ НА СВЕТИ ВАСИЛИЈ ОСТРОШКИ: Погрижете се утре да го направите ОВА, доколку имате болен во домот!

Православната црква и верниците денес го прославуваат Свети Василиј Острошки, големиот чудотворец чии чудотворни дела се познати насекаде. Уште...
Живот и стил

ОВОЈ СВЕТЕЦ И ЈА ДОНЕСЕ ПОБЕДАТА НА ЕВРОВИЗИЈА – го славиме на 12 мај, а неговата моќ е толку голема што станува и луѓе од постела

Православната црква и верниците на 12 мај го прославуваат Свети Василиј Острошки, големиот чудотворец чии чудотворни дела се познати...
Живот и стил

НИ ДОАЃА ГОЛЕМ ПРАЗНИК – секој кој ќе се помоли на овој светец на 12 мај ќе доживее чудо, ова се ТРИТЕ најголеми!

Православната црква и верниците на 12 мај го прославуваат Свети Василиј Острошки, големиот чудотворец, чиишто чудотворни дела се познати...
Живот и стил

ЖИВОТОТ ЌЕ ВИ СЕ ПРОМЕНИ ДОКОЛКУ СЕ ПОМОЛИТЕ НА СВЕТЕЦОТ: Ни доаѓа Василиј Острошки, доколку имате болен во домот направете го ова!

Православната црква и верниците на 12 мај го прославуваат Свети Василиј Острошки, големиот чудотворец чии чудотворни дела се познати...
Вести

ЖИВОТОТ ЌЕ ВИ СЕ ПРОМЕНИ ДОКОЛКУ СЕ ПОМОЛИТЕ НА СВЕТЕЦОТ: Денеска е Василиј Острошки, доколку имате болен во домот направете го ова!

Православната црква и верниците денес го прославуваат Свети Василиј Острошки, големиот чудотворец чии чудотворни дела се познати насекаде. Уште...