свети трифун

Пронајдени се 13 резултати на тема „свети трифун“
Вести

Од овој празник се верува дека веќе започнува раната пролет- во недела ова не смеете да заборавите да го земете од црква!

Во недела се празнува Свети маченик Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите. Момчето што на 17-годишна возраст со Божја помош ја...
Вести

Свети Трифун, голем и тежок празник: Задолжително направете го ова за бериќетна година, именден празнуваат Трајче и Трајанка

Денес се празнува Свети маченик Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите. Момчето што на 17-годишна возраст со Божја помош ја излекува...