свети пантелејмон

Пронајдени се 14 резултати на тема „свети пантелејмон“
Вести

Денеска е голем празник: Вистински ден да започнете некоја работа или да тргнете на пат, за многу години Св. Пантелејмон

Денеска го славиме Светиот великомаченик Пантелејмон. Православната црква и нејзините верници го празнуваат Светецот кој ги лекувал...
Вести

НИ ДОАЃА ГОЛЕМ ПРАЗНИК – во понеделник се слави заштитникот на медицината, еве зошто на овој ден да започнете бизнис или да тргнете на пат

Свети Пантелејмон се родил во Никомидија од татко незнабожец, Евсторгиј, и мајка христијанка, Евула. Во младоста ја изучи лекарската...
Вести

Денеска е голем празник: Вистински ден да започнете некоја работа или да тргнете на пат, за многу години Св. Пантелејмон

Денеска го славиме Светиот великомаченик Пантелејмон. Православната црква и нејзините верници го празнуваат Светецот кој ги лекувал...
Вести

Во недела е Св. Пантелејмон, заштитник на медицината- еве зошто на тој ден треба да започнете бизнис и да тргнете на пат

Свети Пантелејмон се родил во Никомидија од татко незнабожец, Евсторгиј, и мајка христијанка, Евула. Во младоста ја изучи лекарската...
Вести

Денеска е Св. Пантелејмон, заштитник на медицината- еве зошто на тој ден треба да започнете бизнис и да тргнете на пат

Свети Пантелејмон се родил во Никомидија од татко незнабожец, Евсторгиј, и мајка христијанка, Евула. Во младоста ја изучи лекарската...