свети константин и елена

Пронајдени се 4 резултати на тема „свети константин и елена“
Живот и стил

Денеска е Свети Константин и Елена: Водата од изворот под карпите на манастирот Свети Наум на овој ден е најлековита

Православните христијани денеска, 3 јуни, го празнуваат Светиот цар Константин и неговата мајка Елена. Царот Константин Велики и неговата...