судски совет

Пронајдени се 23 резултати на тема „судски совет“
Вести

Панова: Судскиот совет да ги почитува законите според кои Иван Џолев не смее да биде избран за ВД на Основен Кривичен Суд

ВМРО-ДПМНЕ ги повикува членовите на судскиот совет да го почитуваат Уставот и интересот на граѓаните на Република Македонија, а не политичките...
Вести

Судскиот совет се разбуди: Ќе ја истражува вмешаноста на Кацарска во „Империја“ или ќе ја „пере“ од одговорност?

Судскиот совет ќе одлучува за инволвираноста на судијката Добри Кацарска во предметот „Империја“, изјави денеска претседателот на...
Вести

Стоилковски: Дали изборот за Судскиот совет е завршен предвреме и дали судијата Лорета Георгиева од Струмица е главниот фаворит?

За жал гледаме дека последните две години судството е многу далеку од европските стандарди, ВМРО-ДПМНЕ нема да се меша во изборот на...