Стразбур

Пронајдени се 42 резултати на тема „Стразбур“
Вести

Судот во Стразбур ја прифати четвртата апликација од сопственикот на „НОЕЛ“ за предметот на СЈО „Поштенска банка‘‘

Четвртата апликација поднесена од Томе Главчев, сопственикот на „НОЕЛ“ Гевгелија, во врска со предметот „Поштенска банка“, пред Европскиот...
Вести

Калајџиев: Меѓународното право не познава одземање на помилување, за Стразбур тоа е играње со човечки судбини

Проблемот дома изгледаше поголем од давањето на помилувањата, акцентот беше на незаконитоста и политизираноста во давањата на помилувањата...
Регион

Македонците од Бугарија извојуваа голема победа против бугарската држава: Европскиот суд во Стразбур пресуди во корист на Македонците во Бугарија

Македонците од Бугарија извојуваа голема победа против бугарската држава во Судот за човековите права во Стразбур. Со денешната пресуда...