смртност

Пронајдени се 21 резултати на тема „смртност“
Вести

Умреле 203 жени од карцином на грло на матка, а Министерството за здравство покажува негрижа намалувајќи го буџетот за 2.8 милиони денари

Во Република Македонија во периодот од 2012 до 2016 година од карцином на грло на матка умреле 203 жени, а бројот на умрени жени од карцином...