скопски земјотрес

Пронајдени се 13 резултати на тема „скопски земјотрес“
Вести

Родителите им ги откопале мртви: Тројца браќа останале сираци, а за да се спасат копале со голи раце под урнатините

Денеска се одбележуваат 57 години од разорниот земјотрес кој го срамни со земја Скопје во 1963-та година. „Зградата на улицата Орце Николов...
Вести

Срцето буквално ќе ви се распара- трагедија која ги потресе скопјани, 7 годишно детенце остана смачкано под урнатините

Денеска се одбележуваат 57 години од катастрофалниот земјотрес кој го срамни со земја Скопје, а жителите на нашиот град се уште се сеќаваат...
Вести

Немав татко, а сега немам ни мајка- тажна приказна за скопјанецот кој го посвоил девојчето чија мајка починала под урнатините

Денеска се одбележуваат 57 години од катастрофалниот земјотрес кој го срамни со земја главниот град. Старите жители на овој град никогаш...
Вести

Скопје пред и по земјотресот: Бараките во Жданец, Пржино, Шутка- град без згради, поликлиниката Букурешт… емоции еден тон

Утре се одбележуваат 57 години од еден од најцрните денови кои го памети главниот град Скопје. Асоцијација за сите скопјани, но и за цела...
Вести

Додека се рушела зградата ја земал со се душек ќерката и ја фрлил низ прозорецот- за нејзината судбина денеска плачат многумина скопјани

Во недела се одбележуваат 57 години од катастрофалниот скопски земјотрес кој се случил на 26 јули 1963-тата година во кој 1.070 луѓе го загубиле...
Вести

За нејзината судбина многумина скопјани плачат и денеска: Ја фрлил ќерка му од четвртиот кат со се душек, само таа преживеала…

Денеска се одбележуваат 56 години од катастрофалниот скопски земјотрес кој се случил на 26 јули 1963-тата година во кој 1.070 луѓе го загубиле...