сјо

Пронајдени се 312 резултати на тема „сјо“
Вести

Милошоски: Поднесовме иницијатива до Уставниот суд за поништување на уредбата за исплатата на големи пари за поранешните вработени во СЈО

Би сакал да ве известам дека поднесена е иницијатива до Уставниот Суд на Република Македонија за поништување на уредбата со законска...
Вести

Не ги пријавиле високите надоместоци: Aнтикорупциска поднесе прекршочни за 10 обвинители на СЈО на чело со Јанева и Фетаи

Антикорупциската комисија одлучи да поведе прекршочна постапка против десет обвинители кои работеа во СЈО бидејќи не ги пријавиле...
Вести

Ковачки: Таман да помисли човек дека вистински ќе се посветиме на борбата со вирусот, гледаш истиот ден најважно било да им се исплатат платите на СЈО

И таман да си помисли човек дека ете после 5 мртви за еден ден, ќе се свестиме и вистински ќе се посветиме на борбата со вирусот, гледаш...
Вести

Мисајловски: Неприфатливо е да се исплаќаат средства за СЈО и привремени вработувања, кога здраствените работници немаат содветна заштитна опрема

Дали треба да прифатиме реалност каде што има 555 заболени лица, а се исплатуваат средства за рекетарското СЈО? Реалност во која нема...
Вести

Инспектор Илиевски до Пендаровски: Веднаш како врховен командант да побарате да се повлече скандалозната владина одлука за СЈО!

Во оваа вонредна здравстена состојба чума (КОВИД 19) со која се соочува нашата држава и одзема секој ден невини животи и над 550 потенцијални...
Вести

СКАНДАЛ: За лекарите и полицајците нема пари за заштита, но Владата со итна уредба пренамени пари за исплата на плати во СЈО!

На последната седница, Владата на Спасовски донела Уредба со законска сила со која се врши пренамена на буџетски средства за исплата...
Вести

Вештакот во Општина Центар не покажа лиценца: Oд 13 лиценцирани во Македонија, СЈО се одлучило за нелиценциран вештак од Србија

На рочиштето за насилството во Општина Ценатр има пауза бидејки одбраната на обвинетите побара вештакот кој дојде од Србија да покаже...