синдикат

Пронајдени се 20 резултати на тема „синдикат“
Вести

Синдикатот на УПОЗ најавува бојкот на работата во понеделник, се противи на покачување на платата на судиите за 35%

Синдикатот на УПОЗ најавува бојкот на работењето на судовите во понеделник, доколку Судскиот буџетски совет веднаш не ја отповика вчерашната...
Вести

Синдикатот наместо да се бори за правата на работниците, тргна да го правда менувањето на името од страна на Заев

Синдикатот и референдумското прашање – ова е точка од дневниот ред од седницата на Претседателството на ССМ закажана за денеска. Претседателот...
Вести

Ралповски од КСС: Раководството на ЕЛЕМ го повика претседателот на синдикатот да се повлече или синдикатот ќе биде растурен

Како синдикат баравме од Владата на Република Македонија да направи усоглсување на платите по вертикала, но наместо тоа почнаа притисоците...
Вести

ПИОМ ќе се полни преку зголемување на старосната граница за пензионирање, работниците жртва на политиките на СДСМ?

Она што подолго време се зборуваше во јавноста од аспект на зголемување на старосната граница и зголемување на придонесите за пензиско...