Шинѕо Абе

Пронајдени се 7 резултати на тема „Шинѕо Абе“
Вести

Абе е првиот јапонски премиер кој посетил австралиски град што бил бомбардиран од Јапонија во Втората светска војна

Јапонскиот премиер Шинѕо Абе денеска положи венец на воен споменик во австралискиот град Дарвин и стана првиот јапонски лидер што го...