шеќер

Пронајдени се 17 резултати на тема „шеќер“
Храна и пијалаци

Што се случува со кожата кога исклучувате рафиниран шеќер од вашата исхрана: Ефектите подобри од најскапите креми

Внесувањето на рафиниран шеќер преку исхраната доведува до разни проблеми и може да започне воспалителни процеси во организмот. Дури...
Храна и пијалаци

Слаткиот вкус може да ни “згорчи“ ако претераме: Колку шеќер смееме да внесуваме дневно според возраста?

Кога станува збор за внесувањето шеќер во исхраната, може да слушнете најразлични совети и предупредувања. Најчести се оние дека во...