Пејачка позира пред огледало галејќи го полу голото трудничкото стомаче кое и расте од ден на ден – Гиговска не ја симнува насмевката од лицето (ФОТО)
Храна и пијалаци Посна САРМА со шампињони, вкусна и МРСНА: Сите намирници се здрави, а нема ни да забележите дека не е мрсна! Имаме феноменален рецепт за посна сарма, совршена за празниците. Ваше е да ја направите и да го пробате со вашите домашни. Ви треба: 20... 01. декември 2022. @ 14:53
Занимливости Ништо не ви е СВЕТO: Во Белград се појави БУРЕК со нов вкус, луѓето не можеа да поверуваат што гледаат Од секогаш постои дилемата дали бурекот е со сирење или со месо. Меѓутоа тоа што го направи една пекара никој не можеше да го поверува. Покрај... 25. јануари 2022. @ 20:30
Храна и пијалаци Сакате да направите сарма, но не ви се чека – Еве како да закиселите зелка за 12 часа Киселата зелка и сармата се главни на трпезата кога настапуваат студените денови како сега, но и доколку веќе имате ставено зелка во... 19. ноември 2021. @ 16:55
Познати Освен ајварот, Дуа Липа ги присвои питата, бурекот и сармата како албански традиционални јадења (ВИДЕО) Дуа Липа, која деновиве е главна тема на домашните и регионалните медиуми, заради пропагандата на идејата за „Голема Албанија“ и изјавата... 28. јули 2020. @ 15:16
Храна и пијалаци Интересен рецепт за празниците: Печени сарми во павлака Малку поинаква подготовка на сарма од кисела зелка. Потребно е: 1,5 кг мелено месо 250 гр чадена сланина 200 гр ориз 2 главици кромид 20-30... 20. декември 2018. @ 11:39
Храна и пијалаци Еве колку време сармата може да стои во фрижидер, а колку во замрзнувач Речиси и да не постои слава на која не се подготвува сарма, без разлика дали е посна или мрсна. Обично се прави поголема количина, па често... 01. декември 2018. @ 21:39
Познати ФОТО: Синот на Лепа Брена се пофали како се подготвува за куќната слава, младото момче позитивно ќе ве изненади Синот на Лепа Брена, Виктор Живојиновиќ на социјалните мрежи се пофали како витка сарми за претстојната куќна слава. Тој одлучи на сите... 20. ноември 2018. @ 20:05