росоман

Пронајдени се 40 резултати на тема „росоман“
Општини

Советот на општина Росоман не го донесе буџетот на општината по бројните притисоци од страна на СДСМ и градоначалникот

Советот на општина Росоман не го донесе буџетот на општина Росоман по бројните притисоци од страна на СДСМ и градоначалникот. Имено...
Општини

Жителите на Сирково побараа помош од градоначалникот на Росоман за да добијат приклучок кон патот Градско-Прилеп

Градоначалникот на Росоман да реагира кај надлежните државни институции во врска со проблемот на жителите на село Сирково, кои бараат...
Општини

Независниот кандидат за градоначалник на Росоман ги повика своите поддржувачи во вториот круг да дадат поддршка на кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ

Независниот кандидат за градоначалник на Росоман Стојанче Лазов, денеска ги повика своите поддржувачи во вториот круг да дадат поддршка...
Општини

Николов: Бесплатен оброк за сите деца од прво до четврто одделение, нова детска градинка, мини трговски центар, базени за вода за пиење во Росоман

Тихомир Николов, кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ за општина Росоман, на денешниот митинг во Росоман, истакна дека срцето на...
Вести

Јованчев: Власта молчи за катастрофалната состојба на овоштарите од Росоман, ВМРО-ДПМНЕ бара да се превмезат итни чекори

Заради екстремно ниските температури кои ја зафатија Република Македонија, изминатата недела настана измрзнување на над 3000 хектари...
Вести

Димовски: Власта ја премолчува катастрофалната состојба на росоманските овоштари, одговорните лица да излезат на терен

Росоманските овоштари, особено производителите на праски деновиве ја трпат најголемата штета која до сега се случила. Заради екстрмно...